diumenge, 1 de maig del 2011

El DM

El DM està format a partir de fibres de fusta premsades en sec i encolades amb resina sintètica formant làmines que desprès es tornen a premsar en calent. Aquest tauler és força dur, amb una textura molt fina i homogènia que permet una bona mecanització i un bon acabat.



El Tàblex

El Tàblex és un tauler fabricat a partir de fibres de fusta humides sotmeses a gran pressió i elevades temperatures.Té una cara llisa i l'altra rugosa i es caracteritza per la seva extremada duresa. El seu color és marró obscur. S'utilitza per a fons d'armaris i calaixos.



L'Aglomerat

Els Aglomerats estan Formats a partir d'encenalls o partícules amb una grandària controlada encolades amb resines sintètiques i premsades.
Les propietats d'aquests taulers depenen de la grandària de les partícules, però en general són més densos i menys resistents que la fusta natural i que la contraplacada.

No suporten bé la humitat, ja que els fa augmentar de gruix i perdre la resistencia


El Contraplacat

El Contraplacat és un tauler que es fa amb xapes primes de fusta que es col·loquen les unes sobre les altres en la direcció de la veta alternada i s'encolen entre elles amb resines sintètiques a gran pressió i calor.



La Xapa

Les Xapes de fusta naturals s'obtenen amb talls tangencials del tronc s'utilitzant esmolades fulles de tall d'acer especial i amb un gruix entre 0,3 i 0,6 mm.


La Post

La Post és una peça de fusta plana i llarga, força més llarga que ampla i més ampla que espessa, de cares paral·leles.S'utilitza en fusteria .

La Motllura

La Motllura és un element decoratiu que serveix per decorar obres d'arquitectura o altres element com ara mobles, marcs de quadres, ets.



El Tauló

El Tauló és una peça de fusta plana, allargada i rectangular, de cares paral·leles, més alta o llarga que ampla. S'utilitza en la construcció de vaixells, cases, ponts,ets.


El Tauler

El Tauler està format per llistons de longituds iguals o diferents encolats entre sí, sent el gruix i l'amplada dels llistons iguals dins del mateix tauler.



El Llistó

Els llistons de fusta són peces realitzades amb taules estretes i delongitud molt superior a l'amplada. Amb fins decoratius s'utilitzaen decoració d'interiors i en fusteria.



La Biga

En enginyeria i arquitectura s'anomena biga un element constructiu lineal que treballa principalment a flexió.  És unafusta llarga i gruixuda que serveix per formar els sostres en els edificis i assegurar les construccions.

La fusta de Balsa

La Fusta de Balsa és una fusta que té les característiques de baix pes, baixa densitat i és molt tova. S'utilitza molt en estudis d'arquitectura per a la construcció de maquetes.
Propietats de la fusta:
 - Densitat: 600 kg/m³










La fusta de Teca

 La Fusta de Teca és una fusta d'un color groguenc o daurat, encara que es sol enfosquir amb un tractament natural extret també d'aquest arbre, l'oli de teca. És una fusta de gran finor i fàcil de treballar, de fibra sòlida i densa. No és corrosiva i resisteix a tèrmits i fongs.

Propietats de la fusta:
 - Densitat: 650 kg/m³


La fusta de Noguera

 La Fusta de Noguera és una fusta de color marró amb vetes marrons fosques que s'utilitza en fusteria interior, mobles, ebenisteria, escultura i plaques ornamentals.


Propietats de la fusta:
 - Densitat: 820 kg/m³

La fusta de Freixe

La fusta de Freixe és una fusta blanca amb vetes més fosques que, en ser tallada per primera vegada, pren un tint rosa pàl lid. És una fusta forta, estable i dura amb excel·lents propietats de resistència. És construcció de mobles i s'utilitza en la decoració d'interiors per a revestiments de parets i sostres de gran superfície.

Propietats de la fusta:
 - Densitat: fins a 670 kg/m³



La fusta d'Avet

La fusta d'Avet és una fusta tova de color blanc o marró-vermellós, és clar, i poc resinosa i molt elàstica, no es guerxament, molt duradora en sec, no admetent d'humitat i sequetat.És resistent, lleugera, tova, treballable i molt apta per a la construcció.


Propietats de la fusta:
 - Densitat: 420 kg/m³



La fusta de Roure

La fusta de Roure és una fusta dura que tolera bé el desgast, per això és el material més comú de fusta noble per a terres. És una fusta d'un color marró groguenc.

Propietats de la fusta:
 - Densitat: 820 kg/m³


La fusta de Faig

La fusta del Faig és una fusta dura que es reconeix fàcilment per la seva escorça de color gris. S'utilitza en fusteriatorneriaebenisteria i construcció. 

Propietats de la fusta:
 - Densitat: 680 kg/m³






La fusta de pi

La fusta del Pi Silvestre és una fusta tova i resinosa, de color clar i amb vetes vermelloses. S'utilitza per fer mobles, ebenisteria i treballs de construcció.

Propietats de la fusta:
 - Densitat: 230 kg/m³.


diumenge, 10 d’abril del 2011

La fusta de Cedre


La fusta de Cedre és una fusta de color vermellós, que s'utilitza en fusteria i ebenisteria, i en la fabricació de llapis.

Propietats de la fusta:
 - Densitat: 680 kg/m³




dilluns, 21 de març del 2011

Quina diferència hi ha entre fustes dures i fustes toves?

La diferència entre la fusta dura i la fusta tova es diferencia en la facilitat de ratllar-lo, perquè la fusta dura costa més de ratllar que la fusta tova.
Una altra diferència és la quantitat d'aigua que conté, ja que una fusta dura conté més aigua que una tova.
Finalment es diferencia en el tipus de fulla, perquè la fusta dels arbres de la fulla caduca són els de la fusta dura, i en canvi, els de fulla perenne són els de fusta tova.